باتلاق؛ ماجرای واقعی یک شبکه جاسوسی منافقین

باتلاق؛ ماجرای واقعی یک شبکه جاسوسی منافقین

«یکی از شبکه های جمع آوری اخبار و جاسوسی منافقین در دهه 60، شبکه تفرشی ها – خانبانی است که تا به حال جز معدود اشاراتی، چیزی درباره اش گفته نشده است. شبکه ای کم تعداد (سه زن و سه مرد که با هم زن و شوهر بودند) ولی با کیفیت دسترسی بالا به اخبار مملکتی که از سال 65 تا 67 فعال بود.»

به گزارش آژیراک، “محمدامین فرج الهی”، مطلب پیوست را با عنوان “گزارشی از یک پرونده جاسوسی مهم سازمان منافقین در دهه شصت” نوشته است و بنا به گفته نویسنده، «آنچه این کیس را با سایر کیس های جاسوسی این سازمان متفاوت می کند، این است که اعضای این شبکه جاسوسی نه تنها با سازمان مجاهدین خلق{منافقین} قرابتی نداشته اند، بلکه سال ها از منتقدان و مخالفان آن بوده اند. اما در یک بازه ی زمانی و بر اساس تحلیلی غلط، تصمیم به همکاری با این سازمان گرفتند. این انتخاب شاید در نگاه خود آنها موقت و تاکتیکی بود، اما مثل فرو رفتن در باتلاقی بود که هرچه می گذشت، بیشتر در آن فرو می رفتند.»

در بخش هایی از این مطلب آمده است:

«سیدحسین سیدتفرشی ها که معاونت اداره کل صنایع فلزی وزارت صنایع سنگین است، مهدی خانبانی داروخانه دار و حمید آقایی کارمند شرکت کیان تایر؛ هر سه در سالهای ابتدایی انقلاب از فعالین جنبش مسلمانان مبارز متعلق به حبیب الله پیمان و اصحاب نشریه امت بودند و به لحاظ تیوریک و سیاسی جزو منتقدان مشی سازمان مجاهدین خلق محسوب می شدند.

آنها از سال 65 تصمیم می گیرند برای آگاهی بخشی به جامعه، با حفظ مرزبندی شان با منافقین، اخباری که مردم دسترسی کمتری به آن دارند را، برای سازمان ارسال کنند تا با پخش آنها از رادیو مجاهد، مردم آگاه شوند. این تصمیم، آغاز ارتباطی است که این سه مرد و همسرانشان را به وادی جاسوسی برای سازمان می کشاند.

بخش اطلاعات سازمان در ملاقات های خارج از کشور با آنها، موفق می شود این شبکه محدود اما کِیفی را به سمت اهداف مطلوب خود برای جمع آوری اطلاعات سوق دهد. سابقه آنها و دوستی با چهره هایی چون دکتر پیمان، عزت الله سحابی و ابراهیم یزدی؛ دوستی شخصی شان با برخی مسیولین نظام از قبل انقلاب و ارتباطات فعلی شان؛ باعث تسهیل دسترسی آنها به  اطلاعات اقتصادی و نظامی کشور و محافل سیاسی دو جناح راست و چپ کشور می شود. هر دوهفته یک بار اخبار این حیطه ها جمع آوری و پس از نامریی نویسی به آدرس های پوششی منافقین در آلمان ارسال شود.

سرنوشت این جمع شش نفره، خیلی مفصل است ولی آنچه در این متن می گنجد این است که تفرشی ها و خانبانی دستگیر و اعدام می شوند، همسرانشان هم به خاطر این که بیشتر جمع آوری اخبار اجتماعی را برعهده داشته اند پس از مدتی آزاد می شوند. حمید آقایی و همسرش عفت گوهری که موفق شده بودند از ایران فرار کرده و خود را به مقر منافقین در عراق برسانند، پس از چندسال نسبت به سازمان مساله دار شده و پس از جدایی، از زمستان 1370 ساکن هلند می شوند. گوهری سالهاست از فعالین فمنیستی و حمید آقایی هم از اعضای “شورای عالی مدیریت گذار” است که مهرماه 1398 توسط حسن شریعتمداری راه افتاده است.(https://t.me/payameshaheed/82)»

متن کامل این مطلب را در فایل ضمیمه مطالعه کنید.

پایان خبر آژیراک

باتلاق؛ ماجرای واقعی یک شبکه جاسوسی منافقین

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "باتلاق؛ ماجرای واقعی یک شبکه جاسوسی منافقین" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "باتلاق؛ ماجرای واقعی یک شبکه جاسوسی منافقین"، کلیک کنید.