اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به ۴ چهار مرکز نوآوری
با حمایت دفتر توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، مراسم اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به چهار مرکز نوآوری برگزار شد.
به گزارش آژیراک، مراسم اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت مراکز نوآوری با حضور دستیار ویژه معاون علمی در امر توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری برگزار شد.
از ابتدای شکلگیری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، یکی از ماموریتها و جهتگیریهای اصلی معاونت، کمک به شکلگیری زیرساختهای لازم جهت توسعه کمی و کیفی شرکتهای دانشبنیان و فناور بوده، شناسایی موضوعات و چالشهای راهبردی توسعه این شرکتها است که میتواند به شـکلگیری رویکردهای جدید توسـعه زیرساخت منجر شود.
بدین منظور دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نـوآوری در راستای تحقق اهداف کلان معاونت علمی، فناوری و اقتصـاد دانشبنیان ریاستجمهوری در توسـعه نوآوری، ضمن توسـعه هدفمند این زیرساختهای زیسـتبوم نوآوری در کشـور مشتمل بر کارخانـه نوآوری، مرکز همآفرینـی، مرکز نوآوری، مرکز رشـد، پارک علم و فناوری، شـتابدهنده، فب لب، فضای کار اشـتراکی، خانه خلاق و … افزایش و هدایت سـرمایهگذاری بخش خصوصـی بـه زیسـتبوم نوآوری کشـور را مورد توجه قرار داده اسـت.
در سالهای آغازین، حمایت این دفتر بیشتر از نوع کمی و مالی جهت ایجاد زیرساختها بود، ولی دفتر در یک سال گذشته تغییر رویکرد داشته و به سمت حمایت کیفی حرکت کرده است و عمده حمایتها متمرکز بر زیرساختهایی است که گواهی صلاحیت دریافت کردهاند.
«مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی صنعتی شریف»، «مرکز ملی نوآوری و فناوریهای ورزشی ایران»، «مرکز نوآوری صادرات و انتقال فناوری ایران و عراق» و «مرکز نوآوری شدید» چهار مرکز نوآوری بودند که در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۴۰۳ گواهی صلاحیت دریافت کردند.
محمد جواد صدری آژیراک، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در ساماندهی و توسعه زیر ساخت فناوری طی سخنانی در آیین اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به مراکز نوآوری، اظهار کرد: این چهار مرکز نوآوری که امروز به آنان گواهی صلاحیت اعطا خواهد شد، مراکز مهمی برای معاونت علمی و فناوری هستند.
صدری آژیراک تاکید کرد: خروجی مراکز نوآوری بر اساس یک نیاز و فرصت تشخیص داده شده است و بر همین مبنا انتظار میرود خروجی نزدیک به بازار داشته باشد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه مسؤولیت «بررسی و ارزیابی دریافت گواهی صلاحیت به مراکز نوآوری سراسر کشور» به «جهاد دانشگاهی» واگذار شده است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه توسعه و ترویج مراکز نوآوری، بسیار خوش درخشیده است و این نهاد انقلابی کارایی و کارآمدی خود را در این حوزه اثبات کرده است.
به گفته صدری آژیراک، جهاد دانشگاهی شجره طیبهای است که در اواخر دهه ۵۰ ایجاد شد و خود نوآوری جدیدی در حوزه فناوری بود. جهاد دانشگاهی تعریفی پیشرو بود که بهویژه در دوران جنگ اثرات آن را در کشور شاهد بودیم.
مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی صنعتی شریف
سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، سابقه ۴۰ ساله دارد و به عنوان یک سازمان پیشگام در انجام فعالیتهای پژوهشی کاربردی و خدمات تخصصی در حوزه فناوریهای نو، نقش مکملی در منطقه نوآوری شریف به عهده دارد.
محسن مردانی، رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف ضمن اشاره به اینکه سازمان جهاد دانشگاهی به صنعت متصل است، اظهار کرد: در جهاد دانشگاهی امکان ایجاد بازارهای جدید نیز وجود دارد؛ افرادی که از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند و کسب و کارهای کوچک فناورانهای شکل میدهند که با زمینههای فناورانه جهاد دانشگاهی همخوانی دارد، میتوانند بسیار کمک کننده باشند؛ ما میتوانیم با بهرهگیری از توانمندیهای یکدیگر دستاوردهای بزرگی را برجای بگذاریم.
وی درخصوص ساختمان زیست بوم نوآوری، گفت: شرکتهای جذب شده در این زیست بوم بعد از مستقر شدن در این فضا زیر نظر یک کمیته داوری مشترک میتوانند از قوانین و مزیتهای پارک علم و فناوری دانشگاه شریف نیز بهرهمند شوند.
به گفته وی، در حال حاضر ۱۲ شرکت دانشبنیان و فناور فعال در زیستبوم نوآوری سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف مستقر هستند.
مردانی از حمایت ۵۰ درصدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این مسیر خبر داد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با تاکید بر تخصصی بودن شرکتهای جذب شده و ارتباط آنها با زمینههای کاری این سازمان، اظهار امیدواری کرد که یک زیست بوم تخصصی در چند حوزه تخصصی ایجاد خواهد شد.
مرکز ملی نوآوری و فناوریهای ورزشی ایران
مرکز ملی نوآوری فناوریهای ورزشی ایران (وابسته به پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اولین و تنها مرکز تخصصی در حوزه فناوریهای ورزشی کشور است.
بهنام نقیپور، سرپرست معاونت فناوری پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این مرکز را حامی و تسهیلگر ایجاد، راهاندازی و پرورش کسب و کارهای نوپا، افراد خلاق و نوآور، استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی با هدف پرورش و حمایت از ایدهها و کسب و کارهای نو و کاربردی برشمرد و ادامه داد: این مرکز تلاش میکند تا بستر مناسبی را برای تبدیل ایدههای جوانان کشور به کسب و کار فراهم کند.
وی افزود: پس از آن زمینه جذب سرمایه و بالندگی و توسعه استارتاپها را فراهم میکند و تا به امروز ۳۰ استارتاپ با حمایت مرکز ملی نوآوری و فناوریهای ورزشی ایران تبدیل به شرکت شدهاند.
مرکز نوآوری صادرات و انتقال فناوری ایران و عراق
مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات و انتقال فناوری با هدف توسعه نوآوری و شتابدهی به صادرات از طریق خلق دانش و با تمرکز بر بهبود فضای کسبوکار و فعالین اقتصادی اکوسیستم نوآوری کشور در جهت رونق صادرات فعالیت خود را آغاز کرده و از طریق حمایت و همکاری با استارتاپها و شرکتهای خلاق و دانشبنیان، سعی بر آن دارد تا بستر توسعه صادرات را برای صنایع و مجموعههای پویا فراهم کند.
مرکز نوآوری شدید
مرکز نوآوری شدید با ایده جذب خلاقیتها و نوآوریهای افراد ایجاد شده است؛ طراحی پلتفرم متاورس نیز یکی از برنامههای خوب و اثرگذار این شتابدهنده است؛ راهاندازی این پلتفرم نگاه توجه به آینده و شکل دهی به تصویر آینده ایرانیان در حوزههای مختلف را فراهم میکند.
پایان خبر آژیراک
اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به ۴ چهار مرکز نوآوری
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به ۴ چهار مرکز نوآوری" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعطای گواهینامه صلاحیت فعالیت به ۴ چهار مرکز نوآوری"، کلیک کنید.