اهمیت پیشبینی و پیشگیری در مدیریت بحرانهای محیطزیستی
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به چالشهای عمده محیطزیستی تهران و راهکارهای مقابله با آنها، بر اهمیت پیشبینی و پیشگیری در مدیریت بحرانهای محیطزیستی تاکید کرد و خواستار مشارکت همهجانبه مردم و نهادهای دولتی در این مسیر شد.
به گزارش آژیراک هادی کیادلیری امروز (۳۰ آبان ماه) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به مشکلات عدیده تهران از جمله حجم بالای تولید زباله، آلودگی هوا، فرونشست زمین و آبهای آلوده اظهارکرد: مدیریت این چالشها نیازمند برنامهریزی دقیق و بهرهگیری از دانش پیشبینی است. متأسفانه تاکنون بسیاری از اقدامات در واکنش به بحرانهای موجود انجام شده است، در حالی که وظیفه اصلی سازمانهای محیطزیستی، پیشبینی و پیشگیری است.
وی با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی تنها با مشارکت واقعی مردم حلشدنی است، افزود: مشارکت مردم به معنای استفاده از اندیشهها و نگرانیهای آنها در تصمیمگیریهاست و این نگاه میتواند به بهرهگیری بهینه از منابع مالی، سیاسی و فکری مردم منجر شود.
کیادلیری به سه استراتژی کلیدی برای کاهش اثرات زیستمحیطی اشاره کرد و گفت: اولین استراتژی کاهش ردپای اکولوژیک و بهرهگیری از انرژیهای پاک مانند خورشید و باد در کشورهایی همچون ایران است که پتانسیل بالایی در این زمینه دارند که میتواند علاوه بر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، هزینههای بلندمدت را کاهش دهد.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست دومین استراتژی را حفاظت از تنوع زیستی عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت تنوع زیستی ایران بهعنوان یکی از معدود کشورهایی که ۹ بیوم از ۱۱ بیوم جهانی را داراست، تصریح کرد: حفاظت از گونههای در خطر انقراض و جلوگیری از نابودی اکوسیستمها وظیفهای بینالمللی است و نیازمند عزم جدی ملی و جهانی است.
وی توسعه اقتصاد پایدار و سبز را به عنوان سومین استراتژی برشمرد و بر اهمیت تغییر سبک زندگی و ایجاد زیرساختهای پایدار برای کاهش تولید زباله و آلودگی ها تأکید کرد و افزود: برای حرکت به سمت اقتصاد سبز لازم است در سیاستگذاریها، هماهنگی بین تمامی ارگانهای دولتی ایجاد شود.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش فرهنگ سازی در حل مسائل محیط زیستی اظهارکرد: علیرغم وجود آموزههای غنی در مذهب و فرهنگ ایرانی و اسلامی درباره حفظ محیط زیست، رفتارهای ما در این زمینه همچنان نگرانکننده است، بنابراین لازم است با فرهنگسازی و قانونگذاری مناسب، همگرایی بین مردم و سازمانها ایجاد شود.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، کیادلیری در پایان خاطرنشان کرد: برای موفقیت در این مسیر، باید سیاستهای هماهنگ و یکپارچهای میان نهادهای مختلف در زمینههای آب، غذا و انرژی تدوین شود. تنها در این صورت میتوانیم پایداری محیط زیست و سرزمین را تضمین کنیم
پایان خبر آژیراک
اهمیت پیشبینی و پیشگیری در مدیریت بحرانهای محیطزیستی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهمیت پیشبینی و پیشگیری در مدیریت بحرانهای محیطزیستی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهمیت پیشبینی و پیشگیری در مدیریت بحرانهای محیطزیستی"، کلیک کنید.