مصر تمام برگهای برندۀ خود را رو نکرده است
موزه بزرگ مصر در مجاورت اهرام جیزه که تازگی به روی بازدیدکنندگان باز شده است، هنوز نقاب مشهور «توت عنخ آمون» را به نمایش نگذاشته است.
به گزارش آژیراک، موزه بزرگ مصر پس از مدتها انتظار از چندی پیش افتتاح شده است، اما فقط بخشهایی از آن اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.
«آرتنیوز» نوشت، «موزه بزرگ مصر» خانه بزرگترین مجموعه آثار باستانی مصر از جمله گنجینه مقبره «توتعنخآمون» در فضایی به وسعت ۴۸۵ هزار و ۶۲۳ متر مربع (معادل حدود ۹۰ زمین فوتبال آمریکایی) است.
این موزه که به عنوان بزرگترین موزه باستانشناسی جهان ساخته شده و ساخت آن دو دهه طول کشیده است، ماه گذشته درهای برخی از گالریهایش را به روی مخاطبان باز کرد.
این پروژه یک میلیارد دلاری که در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۲ افتتاح شود، پس از مواجهه با مشکلاتی همچون آشفتگی سیاسی، کمبود هزینه و شیوع کرونا با تعویق طولانی سرانجام افتتاح شد.
سال گذشته، این موزه سالن بزرگ خود را افتتاح کرد، که در آن مجسمه بزرگ فرعون «رامسس دوم» نگهداری میشود. چند هفته بعد، قرار بود امکان بالا رفتن از پلههای شش طبقهاش که مجسمههای بزرگتری دارند، فراهم شود، اما گالریها بسته ماندند.
به گفته دستیار وزیر آثار باستانی مصر، با این حال، اکنون ۱۲ گالری با حداقل ۱۵۰۰۰ اثر باستانی به طور آزمایشی پذیرای ۴۰۰۰ بازدیدکننده است.
او گفت که این اجرای آزمایشی به «موزه بزرگ مصر» کمک میکند تا مناطقی را که احتمال ازدحام جمعیت در آنها وجود دارد، شناسایی کنند.
هر بازدیدکنندهای که امیدوار است بتواند به نقاب طلای «توت عنخ آمون» و تابوت او نگاهی بیندازد، باید منتظر بماند یا به موزه قدیمی مصر (معروف به موزه قاهره) سفر کند. تاکنون بیش از ۵۰۰۰ گنجینه فرعون «توتعنخآمون» به «موزه بزرگ مصر» منتقل شده است، اما هنوز به نمایش گذاشته نشدهاند.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
عکسهایی از لحظه تاریخی کشف مقبره فرعون
گنجینهای که فرعون با خود به گور برد
یکی دیگر از اشیاء مهمی که انتظار میرود در این موزه به نمایش گذاشته شود، یک قایق از چوب سدر به طول ۴۲ متر است که به عنوان «قایق خورشیدی» شناخته میشود و در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد در کنار هرم بزرگ مدفون شده بود.
۱۲ گالری این موزه به دورههای زمانی تقسیم میشوند، از جمله دوره میانی سوم (حدود ۱۰۷۰-۶۶۴ قبل از میلاد)، دوره متأخر (۶۶۴-۳۳۲ قبل از میلاد)، دوره یونانی ـ رومی (۳۳۲ قبل از میلاد-۳۹۵ پس از میلاد)، پادشاهی نوین (۱۵۵۰-۱۰۷۰ قبل از میلاد)، پادشاهی میانه (۲۰۳۰-۱۶۵۰ قبل از میلاد)، و پادشاهی کهن (۲۶۴۹-۲۱۳۰ قبل از میلاد).
یکی از سالنها مجسمههای «نخبگان پادشاه» را نشان میدهد؛ اعضای خانواده سلطنتی و مقامات عالیرتبه که در ارتش، به عنوان کشیش و دولت کار میکردند.
بخشهایی از این مکان از اواخر ۲۰۲۲ بهطور محدود برای تورها باز شده بود تا تجربه بازدیدکنندگان و آمادگی عملیاتی موزه آزمایش شود.
آود پورکد، یک توریست کانادایی که از چندین بخش بازدید کرده است، گفت که از دیدن موزه شگفتزده شده است. تمدن مصر برای او و جهان اهمیت زیادی دارد و باید بیشتر درباره آن دانسته شود.
خورخه لیکانو، یک توریست کاستاریکایی نیز اظهار کرد: تاریخ بسیار زیاد و چیزهای زیادی وجود دارد که از آنها آگاه نیستیم، بهویژه از سوی دیگر جهان و دیدن همهچیز در اینجا و یادگیری از افراد محلی فوقالعاده بوده است.
منطقه تجاری این موزه نیز به روی عموم باز است که نشاندهنده بناها و آثار شامل تابوتها و مجسمههاست. سایر بخشهای موزه، از جمله مجموعه گنجینه توت عنخ آمون در تاریخهای بعدی افتتاح خواهند شد.
تمام سالنها مجهز به فناوری پیشرفته و امکانات چندرسانهای است که زندگی مصریان باستان از جمله پادشاهان را توضیح میدهند. عیسی زیدان، مدیرکل بازسازی مقدماتی و انتقال آثار باستانی در موزه گفت که یکی از سالنها از واقعیت مجازی برای توضیح تاریخ دفن و تغییرات آن در طول تاریخ مصر باستان استفاده خواهد کرد.
وزیر آثار باستانی مصر از «موزه بزرگ مصر» به عنوان «هدیه مصر به تمام جهان» یاد کرده است.
پایان خبر آژیراک
مصر تمام برگهای برندۀ خود را رو نکرده است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مصر تمام برگهای برندۀ خود را رو نکرده است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مصر تمام برگهای برندۀ خود را رو نکرده است"، کلیک کنید.