نشستن طولانی مدت طول عمر را کاهش میدهد
نشستن طولانی مدت برای بدن مضر است، زیرا بدن انسانها برای نشستن به مدت زمانهای طولانی تکامل نیافته است.
نشستن طولانی مدت ممکن است به اندازه سیگار کشیدن برای سلامتی مضر نباشد، اما تحرک کم میتواند طول عمر را کوتاه کند. نشستن طولانی مدت میتواند بدن را سریعتر پیر مکند. تحرک کم در طول روز سلامت استخوانها یا مفاصل، تودههای عضلانی و سطح انرژی را تحت تأثیر قرار میدهد. این تأثیرات همان محدودیتهایی هستند که با افزایش سن برای بدن پیش میآید.
مطالعات نشان میدهد زنان تحرک بیشتری نسبت به مردان دارند و نسلهای جدید تحرک کمتری نسبت به گذشتگان خود دارند. عواقب تحرک کم و نشستن طولانی مدت میتواند جدی باشد. مطالعهای که در ابتدای امسال منتشر شد نشان داده است افرادی که بیشتر روز کاری را بر روی صندلی میگذارنند، ۳۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی قرار داشتند و به طور کلی ۱۶ درصد بیشتر در خطر مرگ زودرس هستند. یکی از راههای پیشنهادی محققان برای کاهش این خطر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در طول روز است. مطالعات دیگر نشان میدهد افرادی که در طول روزهای کاری تحرک کمی دارند باید در هفته دو برابر دیگران فعالیت بدنی داشته باشند.
به زبان ساده، نشستن بدون وقفه برای قلب، مفاصل، عضلات، متابولیسم و سلامت روان مضر است. انجمن قلب آمریکا اشاره میکند نشستن طولانی مدت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته مغزی را افزایش میدهد؛ این موضوع حتی برای کسانی که به طور منظم ورزش میکنند نیز صادق است. حتی ۳۰ دقیقه نشستن مداوم نیز میتواند بر عملکرد عروق خونی تأثیر بگذارد؛ هر چه طول زمان نشستن بیشتر شود خطراب قلبی و عروقی نیز به همان اندازه بیشتر میشوند. ممکن است ۳۰ دقیقه نشستن بدون وقفه طول بکشد تا بر عملکرد عروق خونی تأثیر بگذارد.
نشستن طولانی مدت با بروز کمردرد نیز در ارتباط است. مطالعات کوچک نشان میدهد ارتفاع دیسک کمر ممکن است پس از ۴ ساعت نشستن بدون وقفه فشرده شود. علاوه بر این، ماهیچههای بزرگ ساق پا و گلوتئال میتوانند ضعیف شده و باعث درد کمر یا زانو شوند. نشستن نیز انرژی زیادی نمیسوزاند. با گذشت زمان، سبک زندگی بیتحرک میتواند بر توانایی بدن در تنظیم قند خون و تجزیه چربی تأثیر بگذارد و به طور بالقوه منجر به افزایش وزن و دیابت نوع ۲ شود. در نهایت، نشستن بر خلق و خو و شناخت تأثیر میگذارد و احتمال افسردگی و اضطراب را افزایش میدهد.
واقعیت این است که اگر در طول روز زیاد مینشینید، ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط و تمرینات قدرتی در هفته ممکن است باعث کاهش اثرات آن نشود. هر چه بیشتر بنشینید، به ورزش بیشتری نیاز دارید. برخی از شواهد نشان میدهد که نیاز به ورزش حتی میتواند به ۶۰ دقیقه در روز افزایش یابد. اگر نمیتوانید زمان زیادی در طول روز به ورزش کردن اختصاص دهید، سعی کنید حرکات کوچکی را در طول روز به برنامه خود اضافه کنید. برخی از تمرینات پشت میز برای حرکت دادن مفاصل و عضلات حتی در محل کار نیز بسیار مناسب هستند. حتی میتوانید ضربان قلب خود را با دو تا پنج دقیقه پیاده روی در هر ساعت یا بالا و پایین رفتن از پلهها بالا ببرید.
ایستاده کار کردن پشت میز انرژی بیشتری نسبت به نشستن مصرف میکند، اما میتواند باعث درد نیز شود. کلید سلامتی جسمی حرکت منظم چه نشسته و چه ایستاده است. اگر نمیتوانید بلند شوید مثلاً در طول رانندگی طولانی با ماشین حداقل باید وضعیت بدن خود را هر ۱۵ الی ۳۰ دقیقه تغییر دهید. میتوانید این کار را با حرکات کوچک و ظریف مانند تکان دادن پاهای خود هر چند دقیقه یکبار انجام دهید و وضعیت پا، لگن و ستون فقرات خود را تنظیم کنید.
نشستن طولانی مدت طول عمر را کاهش میدهد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نشستن طولانی مدت طول عمر را کاهش میدهد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نشستن طولانی مدت طول عمر را کاهش میدهد"، کلیک کنید.