نظامی ها از ایران خواندند؛ سمفونیک صدا و سیما از نوستالژی های بزرگان موسیقی+فیلم
گزارش آژیراک از سومین شب جشنواره موسیقی فجر؛
اجرا های سومین شب جشنواره موسیقی فجر با اجرا هایی از ارکستر رزم نوازان ارتش و ارکستر سمفونیک صدا و سیما و قطعات نوستالژیک بزرگان موسیقی و اجرای قطعات نوستالژیک دهه شصت و هفتاد از گروه خمسه به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آژیراک، سومین شب سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی با اجرای ارکستر های مختلف، اجرا های خارجی، سرود و اقوام گذشت. در تالار وحدت نخست گروه بانوان» ماهنی «به یک اجرای کلاسیک با قطعات عاشقانه انجام داد. قطعات «امید زندگانی»، «صبح نوبهاری»، «حدیث آشنایی»، «خوب گمشده»، «نیش و نوش»، «زلف خویش»، «بلبل شیدا»، «کی میگه دنیا قشنگه»، «ای نازنین»، «فانوس ماه» و «طره زلفان» خوانده و نواخته شد. ماندانا غفاری (پیانو)، تارا موسویان (پرکاشن) و گل سمن مهدیان (قانون) به هنرنمایی پرداختند.
وقتی نظامی ها نت های نوستالژیک ملی را بازآفرینی می کنند
اما ارکستر ترنم فتح رزم نوازان از نیروی زمینی ارتش (نزاجا) به سرپرستی و رهبری سرهنگ دوم احسان ربیعی و خوانندگی حامد کیارستمی، علی کرمی و غلامرضا سراوانی به صحنه تالار وحدت رفت. نخستین قطعه اجرایی این ارکستر سرود ملی ایران و در ادامه قطعه» ایرانم «با شعر محمدعلی بهمنی و آهنگسازی ابوالفضل صادقی نژآد بود. سپس قطعه فولکلر» قایقرانان «توسط سعید نیازی اجرا و مورد توجه مردم قرار گرفت.
سایر قطعات اجرا شده این کنسرت فروغ جاوید با آهنگسازی علی بکان، قطعه فولکلور ایتالیانو، تصنیف دگر چه می خواهی، ارتش دلاور با آهنگسازی بهزاد عبدی، شکوه سادگی با شعر محدثی خراسانی، ایران ایران با شعر تورج نگهبان و در آخرتصنیف نظامی ای ایران اثر زنده یاد روح الله خالقی بودند.
اجرای ارکستر سمفونیک صدا و سیما
اما اجرای دوم در این سالن به ارکستر سمفونیک صدا و سیما به رهبری حسین شریفی اختصاص داشت که قطعات موسیقیایی خاطره اننگیز با ساز های زهی، بادی، کوبه ای و همراهی گروه کر اجرا کردند. یازده قطعه ارکسترالی ایرانی از استادان حشمت سنجری، حسین دهلوی، لوریس چکناواریان و مرتضی حنانه اجرا شد. قطعه ابتدایی نیایش یزدان و سپس رقص مضراب ها بود که هر دو با گروه کر همراهی شد.
«افق بیکران»، «دوحالت» و «رقص دایره» از جمله قطعات پارت اول این کنسرت بودند. پارت دوم با اورتور «هزار دستان» تیتراژآغازین فیلم هزاردستان و با همراهی نوازندگان پیانو، تار، عود و سنتور که به اعضای ارکستر پیوستند، اجرا شد. قطعه «به زندان (شوشتری) برای سلوی ویلن از دیگر قطعات اجرایی این ارکستر بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
سپس قطعات «سبکبال»، «نغمه ترک» و «ایران» و «خوشه چین» اثر به یاد ماندنی روح الله خالقانی با صدای مهیار مهرآذر به اجرا درآمد، اما پیش از اجرا خواننده رو به حضار گفت که این قطعه را به پدر و مادرش تقدیم می کند و از مردم خواست که ایستاده پدر و مادر خود را تشویق کنند.
تیتراژ های جذاب دهه شصت و هفتاد در جشنواره به اجرا در آمد
در تالار رودکی نیز گروه خمسه به سرپرستی امیرحسین محمدخانی به صحنه رفت و رپرتواری از موسیقی دستگاهی، موسیقی انیمیشن ها و سریال های دهه شصت و هفتاد را اجرا کرد. تیتراژ خونه مادربزرگه، شهر موش ها، علی کوچولو و آقای حکایتی اجرا شد. ساز های قانون، ویلن، ویلنسل، فلوت، گیتار، فاگوت و پیانو با گروه کر نواختند.
تکنوازی پیانو از سوی یک هلندی
سانس دوم اجرا های تالار رودکی به اجرای کنسرت نیکولاس فن پوکه پیانیست هلندی اختصاص یافت. وی قطعاتی از فردریک شوپن، آهنگساز لهستانی را با ظرافت و دقت به اجرا درآورد.
فرهنگسرای ارسباران؛ از کلون زمان تا نوای سراوان
در این شب گروه ساز های کوبه ای کلون زمان به سرپرستی حمیدقنبری از تهران به اجرای برنامه پرداختند. «چهل ضربی»، «زمستان»، «شادگان»، «شکیب»، «ایران»، «هورام»، «غرق در بی چون»، «هفت ضربی چهارگاه» قطعات اجرا شده توسط گروه «کلون زمان» بودند.
حمید قنبری (سرپرست گروه، نوازنده تنبک)، کیوان مکری (تنبک)، کیارش ادیب نیا (تنبک و خواننده)، سیدمحمد سکاک (سنتور- تنبک)، سعید سنگسری (تنبک-دف)، غزاله آشور (تنبک-راوی)، نیلوفر رخشنده، (تبنک)، الهه حسنی (تنبک _ دف)، مرتضی آقااحمدی از جمله نوازندگان این گروه بودند که علی محبی نیز به عنوان خواننده با آنها همراهی می کرد.
همچنین گروه موسیقی سادات پیرآباد به سرپرستی حاتم سیدزاده از شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان نیز در سانس دوم اجرا رفتند. حاتم سیدزاده (سرپرست گروه، تنبور، دهلک)، حمیدالله سیدزاده (نوازنده دهلک و رباب)، مهدی سیدزاده (تنبور، دهلک)، محمود سیدزاده (نوازنده رباب) اعضای گروه «سادات پیرآباد» با قطعات «شهباز قلندر»، «جانان ما محمد (ص)، «رسول عربی»، «لیلا»، «پری» و «حضرت محمد» موسیقی دلنشین استان سیستان و بلوچستان را به گوش مخاطبان رساندند.
سومین اجرای جشنواره موسیقی فجر نیز اجرای علی جعفر سپهوند سرپرست گروه نوازنده دهل و محمدجعفر سپهوند نوازنده سرنا از لرستان بودند. قطعات «سنگین سما»، «شانه شکی»، «دو پا فتاحی»، «عشاری» و «واشاری» قطعات اجرایی این هنرمندان بود که تماشاگران را با موسیقی جذاب لرستان آشنا کردند.
نظامی ها از ایران خواندند؛ سمفونیک صدا و سیما از نوستالژی های بزرگان موسیقی فیلم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نظامی ها از ایران خواندند؛ سمفونیک صدا و سیما از نوستالژی های بزرگان موسیقی+فیلم" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نظامی ها از ایران خواندند؛ سمفونیک صدا و سیما از نوستالژی های بزرگان موسیقی+فیلم"، کلیک کنید.