معبد مصر چطور از آمریکا سر درآورد؟
موزه «متروپولیتن» این روزها ، خانه یکی از معبدهای باستانی مصر است اما امتیاز نگهداری از این بقایای باستانی به سادگی به «متروپولیتن» واگذار نشده است بلکه مجموعه ای از عوامل از جمله پول و سیاست در رقابت برای نگهداری از این معبد تاثیرگذار بوده است.
به گزارش آژیراک، در دهه 50 میلادی مصر تصمیم گرفت با ساخت «سد اسوان» در قالب سازه ای با معماری خاص، طغیان رود «نیل» را کنترل کند. در این صورت کویر به کشتزار تبدیل می شد و توربین های هیدروالکتریک، برق میلیون ها نفر را تامین می کرد، اما یک مشکل وجود داشت؛ در نتیجه ساخت این سازه، یک دریاچه 482 کیلومتری 5 معبد باستانی را غرق می کرد و مصر نیز بودجه کافی برای جابه جایی معبدها نداشت.
در نتیجه «یونسکو» یک کمپین بین المللی جمع آوری بودجه را ترتیب داد و ایالات متحده آمریکا نیز با کمک «ژاکلین کندی» متعهد شد که 16 میلیون دلار کمک کند. در سال 1965 میلادی، مصر «معبد دندور» را به نشانه قدردانی هدیه داد. در آن زمان سوال بود که کدام یک از شهرهای آمریکا مناسب نگهداری از یک معبد سنگی دو هزار ساله است.
تعداد زیادی متقاضی وجود داشت. میامی، ممفیس، فیلادلفیا، بالتیمور، شهری در ایالت «ایلینوی» به نام «قاهره» و ده ها شهر دیگر در آمریکا تمایل خود را اعلام کردند، اما خیلی زود دو گزینه محبوب مطرح شد؛ موزه هنر متروپولیتن نیویورک و «موسسه اسمیتسونین» در واشنگتن دی.سی.
این دو موسسه در رویکرد نسبت به این مسیله کاملاً متفاوت بودند. موزه متروپولیتن به مدیریت «توماس هووینگ» پیشنهاد قابل توجهی ارایه کرد و برنامه اختصاص دادن یک ساختمان جدید چشمگیر به معبد را مطرح کرد. در عوض، مسیولان موسسه اسمیتسونین پیشنهاد دادند که از معبد در فضای باز موسسه نگهداری کنند. موزه متروپولیتن به پیشنهاد موسسه اسمیتسونین انتقاد کرد و توضیح داد که آب و هوای خشن خیلی زود این معبد را به تلی از شن تبدیل خواهد کرد.
بقایای معبد در پارکینگ متروپولیتن
در نهایت در سال 1968 میلادی 661 صندوقچه حاوی بخش های منفصل شده معبد به موزه «متروپولیتن» تحویل داده شد. با توجه به کمبود فضا، این بقایا در پارکینگ نگهداری شدند.
مدیر وقت موزه متروپولیتن در رقابت برای بدست آوردن معبد پیروز شده بود، اما چالش سرهم کردن بخش های مختلف معبد هنوز باقی مانده بود.
سپس در اکتبر 1973 جنگ مصر و اسراییل (جنگ یوم کیپور، جنگ اکتبر یا جنگ رمضان) اتفاق افتاد و ناگهان، جذابیت سرمایه گذاری برای نگهداری از یک معبد مصری به طور قابل توجهی برای نیکوکاران نیویورک، کم شد.
یکی از کسانی که تحت تاثیر مسایل سیاسی قرار نگرفته بود، محدودیت مالی نداشت و از قدیم با موزه «متروپولیتن» ارتباط خوبی داشت، «آرتور سکلر» بود که 3.5 میلیون دلار به موزه اهدا کرد. البته با این کمک قابل توجه، بودجه متروپولیتن برای سرهم کردن معبد همچنان تامین نشد و در نهایت، شهر نیویورک بیش از یک میلیون دلار برای این کار بودجه گذاشت.
در نهایت «معبد دندور» در سال 1978 میلادی به همراه نمایشگاه «گنجینه توت عنخ آمون» به روی عموم مردم باز شد.
پایان خبر آژیراک
معبد مصر چطور از آمریکا سر درآورد؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معبد مصر چطور از آمریکا سر درآورد؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معبد مصر چطور از آمریکا سر درآورد؟"، کلیک کنید.